27 Ağustos 2008 Çarşamba

Beyza'nın son zamanlarda uyku düzeni değişti.Ama bu değişim benim için gayet zevkli hale geldi.Şöyle akşam yatma saati 11-11.30 civarı gecede en az 3-4 kez emmek için uyanıyor.Tabi nerdeyse bütün gece beraber uyuyoruz.Sabahlarıda 9.30-10 gibi uyanıyor çok şükür.Bende günün yorgunluğunu sabah uykularında atabiliyorum.Öğlende bir saat uyusa benim için yeterli oluyo.Gelelim diğer gelişmelere:Artık ne istediğini yada ne yapmak istediğini kendi dilince anlatabiliyor.Dışarı çıkacağımız zaman hemen bebeğini yada bir ayısını kucaklayıp getiriyor.Tanımadığı insanlara karşı hala çekingenliği devam ediyor malesef.Ne yemek istediğine de kendi karar veriyor.Ocağın üzerinde tencereler varsa tek tek kapaklarını açtırıp beğendiğini yemek istiyor.iki kelimelik cümlelerde kurmaya başladı.Geçen gün anne suççem dedi.Çok şaşırdım.
Daha dün küçücük bir bebekken, ne kadarda hızlı büyüdüğünü pek fark edememişim doğrusu.Beyza'ya yeni 2 kitap daha aldım hayvanlar ve renkler.Sayfaları tek tek çevirip hangi hayvan olduğunu bana söyletip kendi dilince tekrar etmeye çalışıyo.En tatlı söylediğide penguen .(meguen gibi bişiy söylüyo)Her nerde boncuk renkli taş gibi şeyler görse mama diye tutturuyo.Onların mama olmadığını anlatmaya çalışıyorum.Tabi biraz zor olduğu için ortada pek küçük şeyler bırakmamaya özen gösteriyorum.
fotoğraf makinesini gördüğü an elimden almaya çalışıyo malesef.O yüzden pek yeni resim yok.
Aşağıdaki resimler bir alışveriş merkezinin oyuncak reyonu.Her gidişimizde bölümde uzun süre oynuyor.Ama bir türlü hangisini alacağınada karar veremiyor.



18 Ağustos 2008 Pazartesi

yeni fotolar:

Beyza artık bize bilgisayarı pek bırakmıyo
Yeni yetişen nesil böyle işte.Daha kalem tutmaya başlamadan mause kullanmayı öğreniyorlar.
Bide şöyle bi poz verelim:)
Sonrada araştırmaya başlayalım:)
Beyza kendi suyunu kendi içer oldu.

Artık bir mama sandalyemiz var...Biraz geç oldu ama olsun.Kucağımda Beyza olmadan yemek yemek ne kadar rahatmış bunu anlamış oldum.
Artık sırayla yemek derdide yok :))) Kendi yiyebileceği şeyleri yemeside artık daha rahat...
Bu da babaanne yapımı salıncak:)

Güzel icat değilmi sizcede:))))


7 Ağustos 2008 Perşembe

hafta sonu,park sefası...

Hafta sonu ablam ve çocuklarla parktaydık.Beyza hiç ayrılmak istmedi yorulmakta bilmedi.Hızına yetişmekte imkansız.Kendi kendine oynamaya başlayana kadar peşinde koşturucaz galiba. Doğukan spor aletlerini denerken...
Tarık ta aynı şekilde...
Kaydırağı çok sevdi Beyza sürekli başına gidip bizden yardım istedi.
Babası yardım ederken...
Hadi baştan bi daha....







Salıncağıda ilk başlarda çok sevmişti ama,korumalığı kaldırmaya çalışınca pek fazla bindirmedim.